Lemken gaat Malieveld herstellen

Met de inzet van een Lemken Solitair gaan verschillende organisaties en bedrijven uit de agrarische sector het Malieveld herstellen.

Lemken+gaat+Malieveld+herstellen
© Lemken

Deze maand liep het Malieveld twee keer schade op toen demonstrerende boeren over het grasveld en de omliggende taluds en bermen reden. Na inspectie blijken de herstelkosten ruim 27.000 euro te bedragen. Al snel werd terreineigenaar Staatsbosbeheer door verschillende organisaties en bedrijven uit de agrarische sector benaderd om te helpen bij het herstel van het Malieveld.


Staatsbosbeheer waardeert deze gebaren zeer, want het Malieveld is van oudsher de plek waar mensen samenkomen om hun stem te laten horen of om zich te vermaken. Verwacht mag worden dat gebruikers er netjes en respectvol mee omgaan, geeft de organisatie aan.

Juiste machines

Om het gebied te herstellen, is in onderling overleg besloten in te gaan op het hulpaanbod van Lemken Nederland uit Zeewolde. Dat bedrijf zal de stroken om het Malieveld, dat door diepe bandensporen het zwaarst is beschadigd, herstellen. In overleg met de betrokken partijen zal Lemken daarvoor de juiste machines inzetten. Gedacht kan worden aan de inzet van een Lemken Solitair, waarmee het gras opnieuw kan worden ingezaaid.

Daarnaast zal aannemer AH Vrij, Swinkels Landbouwmechanisatie, Barenbrug Zaden, DSV Zaden (leveren gratis het graszaad) Agractie, de organisator van de eerste demonstratie: de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), de Nederlandse Vereniging van Handelaren in Stro, Fourages en Aanverwante Producten (Hisfa) het herstel (financieel) ondersteunen. De herstelwerkzaamheden aan de randen kunnen pas in het voorjaar beginnen als het gebied minder nat wordt en de temperatuur stijgt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer