Slijtdelen Lemken in twee lijnen: Dural en DuraMaxx

Lemken deelt de reserveonderdelen voor grondbewerkingsmachines duidelijk in twee lijnen in: Dural voor een lange levensduur en DuraMaxx voor de allerhoogste eisen.

Slijtdelen+Lemken+in+twee+lijnen%3A+Dural+en+DuraMaxx
© Eigen Foto

Slijtdelen zijn een belangrijke economische factor voor landbouwbedrijven. Ze moeten daarom passen bij de lokale omstandigheden en de beoogde levensduur. Om tegemoet te komen aan de verschillende eisen, komt Lemken met twee lijnen.

Van meet af aan ontwikkelt en vervaardigt Lemken haar producten, inclusief hitte-behandeling, voornamelijk in eigen huis. Ook de productie van hoogwaardige slijtonderdelen is daarmee een kerncompetentie van de Duitse fabrikant van landbouwmachines.

Ploegrister

Met de Dural-ploegristers werd medio jaren 80 van de vorige eeuw al een eerste generatie slijtdelen onder eigen naam ingevoerd. Zo'n tien jaar geleden volgden hierop de DuraMaxx-risters van extra gehard staal voor een 150 procent langere standtijd.

Sindsdien heeft Lemken het aanbod aan extra geharde onderdelen uitgebreid met een programma voor stoppelbewerking. Zo is voor de Karat-cultivator naast stalen en opgepantserde scharen inmiddels een volledig programma aan speciale hardmetaal onderdelen leverbaar.

Schijveneg

Ook de schijven van de compact-schijveneg Rubin zijn zowel in hun bewezen standaardkwaliteit als in extra gehard staal voor een circa 20 procent langere standtijd leverbaar. Aangezien het aanbod aan zeer hoogwaardige slijtdelen steeds voor nieuwe groepen werktuigen wordt uitgebreid, brengt Lemken deze onderdelen nu onder de bekende naam DuraMaxx op de markt. De aanduiding Dural wordt gebruikt voor de standaardkwaliteit met een lange levensduur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer