Plantarium trekt elfduizend bezoekers uit 54 landen

De sierteeltbeurs Plantarium 2019 heeft ongeveer elfduizend bezoekers getrokken, meldt de organisatie van de beurs. Een derde van het bezoek kwam uit het buitenland.

Plantarium+trekt+elfduizend+bezoekers+uit+54+landen
© Plantarium

De buitenlandse bezoekers in Boskoop waren afkomstig uit 53 landen. Een record ten opzichte van voorgaande edities. Het aantal bezoekers uit Duitsland is het grootst met een aandeel van 16 procent. De Belgen bezetten de tweede plaats (15 procent), Italië de derde (11 procent), Engeland de vierde (eveneens 11 procent) en Frankrijk de vijfde (9 procent).

Plantarium wordt bezocht door veel eigenaren van bedrijven (42 procent), medewerkers (29 procent), inkopers (17 procent) en verkopers (12 procent). Van de bezoekers was 33 procent kweker danwel producent, 21 procent handelaar, 19 procent retailer, 18 procent toeleverancier, 8 procent hovenier en 1 procent student.

Onder één dak

Plantarium is dit jaar voor de tweede keer gehouden onder één dak met GROEN-Direkt. Het Product Promotie Plein van GROEN-Direkt sloot direct aan bij Plantarium. Voor volgend jaar is de intentie uitgesproken er één kwekersplein van te maken. Standhouders waren tevreden over de publieke belangstelling, stelt de organisator.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer