Fedecom+steunt+landelijke+actie+Grond+in+verzet
Nieuws
© VidiPhoto

Fedecom steunt landelijke actie Grond in verzet

Fedecom steunt met andere brancheorganisaties de Grond in Verzet dag op 30 oktober. Randvoorwaarde is wel dat de actie publieksvriendelijk verloopt en niemand tot overlast is.

De stikstof en PFAS-problematiek blijven de overheid, politiek, samenleving, ondernemers in bouw en agrarische sector in zijn greep houden. De zorg en onrust onder ondernemers in de bouw, grondverzet en land- en tuinbouw worden alsmaar groter bij uitblijvende duidelijkheid van de regering.

Na de boeren gaan aanstaande woensdag ook de grondverzetbedrijven en bouwers - via de actiegroep Grond in Verzet- actievoeren op het Malieveld tegen het stikstofbeleid en de PFAS-regels. Het Kamerdebat en het uitblijven van kortetermijnoplossingen was de bekende druppel voor bedrijven, die machines stil hebben staan en hun mensen thuis hebben zitten.

Adempauze

Het kabinet heeft inmiddels een adempauze aangekondigd tot 1 december. Fedecom is er niet gerust op dat dit gaat leiden tot effectieve maatregelen die evenwichtig zijn en de betrokken sectoren niet tegen elkaar uitspelen.

Met VNO-NCW, MKB-Nederland, Koninklijke Metaalunie en verschillende collega-brancheverenigingen staat Fedecom sympathiek tegenover deze actie. Deze wordt ook door de dertig brancheorganisaties (waaronder Fedecom) aangegrepen om duidelijk te maken hoe groot dit probleem is voor het hele bedrijfsleven.

Nood is hoog

De nood bij veel bedrijven is hoog door de stikstof- en PFAS-impasse. Het water staat deze ondernemers aan de lippen. Zoals nu al onder meer veel grondverzet- en bouwbedrijven stilstand van de projecten en leegloop van de orderportefeuille ondervinden, zijn er ook latere gevolgen voor andere bedrijven in andere sectoren.

Fedecom is de branchevereniging voor bedrijven in de Landbouwtechniek, Veehouderijtechniek, Groentechniek, Tuinbouwtechniek en Industrie & Intern transport. Fedecom behartigt de belangen van fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven in Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer