Verkoop+trekkers+loopt+iets+achter+op+vorig+jaar
Nieuws
© Eigen Foto

Verkoop trekkers loopt iets achter op vorig jaar

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn in Nederland 1.406 trekkers verkocht, ruim 1 procent minder dan de 1.422 stuks in dezelfde periode van vorig jaar.

Dit blijkt uit cijfers van Fedecom. De leden van brancheorganisatie registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. In juni van dit jaar werden 197 trekkers verkocht, aanzienlijk minder dan de 250 stuks in juni 2018.

Trekkermerken

Op grond van de mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden de verkopen per trekkermerk vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat John Deere met 317 stuks in het eerste halfjaar van 2018 de meeste trekkers heeft verkocht.

Op plek twee staat New Holland met 307 verkochte trekkers. Op de derde plek zien we Fendt met 240 stuks. Deze drie merken vormen in Nederland al jaren de top 3.

Op enige afstand van de top 3 staan Case IH met 151 trekkers, Massey Ferguson met 119 trekkers en Deutz-Fahr met 101 stuks. De overige merken zitten (ruim) onder de honderd verkochte trekkers in de eerste zes maanden van 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer