New Holland-trekker favoriet bij akkerbouwers

De meeste akkerbouwers bezitten een New Holland-trekker, zo blijkt uit onderzoek van AgriDirect. Ruim 13 procent van de akkerbouwers wil investeren in een trekker.

New+Holland%2Dtrekker+favoriet+bij+akkerbouwers
© Eigen Foto

Dit blijkt uit de jaarlijkse telefonische actualisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven in 2019. Tijdens dit onderzoek werden in totaal circa 7.500 agrariërs met minstens 10 hectare akkerbouwgrond en/of 2 hectare vollegrondsgroenteteelt benaderd met vragen over bedrijfsactiviteiten, investerings- en toekomstplannen.

Van de ondervraagde bedrijven geeft 28,5 procent aan een New Holland-trekker te bezitten. Verder bestaat de top 5 (meerdere antwoorden mogelijk) uit John Deere (26,8 procent), Case IH (17,9 procent), Fendt (17,4 procent), Massey Ferguson (14,0 procent).

Lichte stijging

In 2019 is in totaal 13,6 procent van de akkerbouwers bereid om te investeren in een trekker. Van de ondervraagden wil 7,5 procent in een nieuwe trekker investeren en 6,1 procent in een tweedehandse. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2018. Toen wilde in totaal 13,2 procent in een trekker investeren.

Gedurende de laatste jaren ziet AgriDirect wisselende percentages wat betreft investeringsplannen in trekkers met het laagste percentage in 2015. Sinds enkele jaren is er weer een stijgende trend te zien.

Grote bedrijven met 100 hectare grond of meer zijn met afstand het meest bereid om te investeren in trekkers: 18,1 procent nieuw, 6,8 procent tweedehands. Bij kleine bedrijven met 10 tot 20 hectare grond zijn deze percentages juist het laagst: 4,0 procent nieuw, 4,6 procent tweedehands.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer