Fruitteler+wil+geld+steken+in+drone
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Fruitteler wil geld steken in drone

Fruittelers zijn dit jaar vooral bereid om te investeren in drones. Dat blijkt uit een peiling van agrarisch onderzoeksbureau AgriDirect in Roggel.

Eén op de zes telers, ofwel 17 procent, zegt zeer geïnteresseerd of geïnteresseerd in drones te zijn en daar geld in te willen steken. De snelle ontwikkeling van precisielandbouw zorgt ervoor dat het gebruik van drones aan de orde van de dag is. Ook in de fruitteeltsector wordt deze ontwikkeling steeds zichtbaarder.

Tijdens een telefonische inventarisatie benaderde AgriDirect ruim tweehonderd Nederlandse fruittelers met vragen over hun bedrijfsactiviteiten en toekomst- en investeringsplannen. Deze fruitteeltscanner toont verder aan dat de primaire fruitsector wil investeren in trekkers (7 procent), hoogwerkers (3,6 procent) en heftrucks (2 procent).

Extreme weersomstandigheden

Om de schade van extreme weersomstandigheden te minimaliseren, heeft 6,4 procent van de fruittelers plannen om te investeren in hagelnetten. Ruim 5 procent wil nachtvorstbescherming en 2,8 procent regenkappen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer