Fruitteler wil geld steken in drone

Fruittelers zijn dit jaar vooral bereid om te investeren in drones. Dat blijkt uit een peiling van agrarisch onderzoeksbureau AgriDirect in Roggel.

Fruitteler+wil+geld+steken+in+drone
© Nieuwe Oogst

Eén op de zes telers, ofwel 17 procent, zegt zeer geïnteresseerd of geïnteresseerd in drones te zijn en daar geld in te willen steken. De snelle ontwikkeling van precisielandbouw zorgt ervoor dat het gebruik van drones aan de orde van de dag is. Ook in de fruitteeltsector wordt deze ontwikkeling steeds zichtbaarder.

Tijdens een telefonische inventarisatie benaderde AgriDirect ruim tweehonderd Nederlandse fruittelers met vragen over hun bedrijfsactiviteiten en toekomst- en investeringsplannen. Deze fruitteeltscanner toont verder aan dat de primaire fruitsector wil investeren in trekkers (7 procent), hoogwerkers (3,6 procent) en heftrucks (2 procent).

Extreme weersomstandigheden

Om de schade van extreme weersomstandigheden te minimaliseren, heeft 6,4 procent van de fruittelers plannen om te investeren in hagelnetten. Ruim 5 procent wil nachtvorstbescherming en 2,8 procent regenkappen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer