Kuhn-maaier klapt verticaal op

Kuhn introduceert voor het komend seizoen met de FC 3115 D-FF een nieuwe maaier. Het grote verschil met de huidige serie maaiers is dat deze 120 graden verticaal achter de trekker opklapt.

De aankoppelbok en draagarm van de maaier zijn nieuw ontwikkeld. De maaiunit is afkomstig van de Kuhn FC 8830-tripelmaaiers. Door de constructie behoudt de nieuwe maaier het Kuhn Lift-Control-systeem dat zorgt voor een juiste en eenvoudig in te stellen bodemdruk en een efficiënte non-stop aanrijdbeveiliging.

Doordat het draaipunt ruim 1,85 meter vanaf de eerste maaischijf ligt, is de complete maaibalk beveiligd bij een aanrijding. Zelfs als deze plaatsvindt op de binnenste maaischijf.

Als er een aanrijding tijdens het maaien plaatsvindt, zwenkt de maaier niet alleen naar achteren, maar wordt hij er ook hydraulisch actief uit geheven. Daardoor passeert de maaier eenvoudig het obstakel en komt de machine weer terug in de werkstand.

D-kneusvinger

De Kuhn FC 3115 D-FF beschikt standaard over een stalen D-kneusvinger. Het voordeel van deze kneuzer is dat de klepel pendelend is opgehangen. Hierdoor kan de kneusvinger altijd uitwijken. Dit voorkomt schade aan de kneusvingers als er bijvoorbeeld een hard obstakel door de kneuzer gaat.

Door de D-vorm van de vinger zit het meeste gewicht aan de buitenzijde van de vinger. Hierdoor wordt deze met meer gewicht naar buiten geslingerd, waardoor de kneuzer een enorme capaciteit heeft. Zelfs onder de zwaarste omstandigheden zal de vinger niet uitwijken.

De snelheid van de kneusrotor is eenvoudig in te stellen via een schakelkast tussen de 755 en 1.000 toeren per minuut. De kneusplaat is in vijf standen verstelbaar via een hendel.

Nieuwe maaibalk

Net als alle andere Kuhn-maaiers met een Optidisc-maaibalk, wordt ook de Kuhn FC 3115D-FF uitgevoerd met de nieuwe Optidisc Elite-maaibalk. Dit is een doorontwikkeling van de in 2006 geïntroduceerde Optidisc-maaibalk.

Nieuw aan de Optidisc Elite-maaibalk is dat de overlapruimte tussen de schijven vergroot is. En de maaibalk is dunner geworden. Deze heeft een hellingshoek van 2,5 graden bij een maaihoogte van 4 centimeter. Dit bevordert een gelijkmatige hergroei van het gewas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer