Kuhn toont rondbalenpers VB 7100 op Agritechnica

Machinefabrikant Kuhn introduceert de VB 7100-serie in november op de beurs Agritechnica in het Duitse Hannover. Deze rondbalenpers met variabele kamer maakt strobalen tot 140 kilo per kuub.

Kuhn+toont+rondbalenpers+VB+7100+op+Agritechnica
© Kuhn

De VB 7100 is vooral ontworpen voor loonwerkers en grote akkerbouwbedrijven die een high-end machine willen. Door de robuuste bouw is de pers ook geschikt voor zwaardere gewassen, zoals grassilage. De machine heeft een capaciteit tot 30 ton per uur.

De VB 7100-serie beschikt over het nieuwe Kuhn gepatenteerde i-Dense-systeem. Dit intelligente dubbele spansysteem biedt baaldichtheden tot 140 kilo per kuub in stro. In combinatie met de metingen van de vochtsensor past de machine automatisch de persdruk aan de verschillende gewassen en gewasomstandigheden aan.

Het gewas wordt verdicht met twee spanarmen die zorgen voor een hoge baaldichtheid. De VB 7100-balenpersen beschikken over een snelle achterklepbediening. Binnen vier seconden wordt de baal uitgeworpen en de achterklep weer gesloten.

Netopslag

Het netbindersysteem is vanaf beide zijden van de machine te laden. Dankzij de nieuwe gepatenteerde beugels van Kuhn is het net makkelijk vanuit de netopslag in de netbinder te schuiven zonder de hele rol op te tillen. De chauffeur kan de rol laden, terwijl hij veilig op de grond staat.

De twee modellen in de VB 7100-serie, de 7160 en 7190, produceren ronde balen van 1,60 en 1,85 meter. Beide zijn volledig Isobus-compatibel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer