Kramer burgemeester in Noardeast-Fryslân

De Friese landbouwgedeputeerde Johannes Kramer (52) wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân. Hij is woensdagavond door de gemeenteraad voorgedragen.

Kramer+burgemeester+in+Noardeast%2DFrysl%C3%A2n
© Provincie Fryslân

Kramer volgt waarnemend burgemeester en oud-minister van Landbouw Hayo Apotheker naar verwachting op 6 januari op.

Kramer heeft als gedeputeerde ruime bestuurlijke ervaring in het Friese en kent regio Noardeast-Fryslân als gebiedsgedeputeerde als zijn broekzak, geeft de gemeente aan. 'Hij heeft uitgebreide ambtelijke en bestuurlijke ervaring en heeft een goed zicht op bestuurlijke en politieke verhoudingen. De raad ziet in hem een herkenbaar en krachtig boegbeeld met een groot netwerk waar de gemeente veel voordeel van kan hebben.'

Prachtige gemeente

Kramer is ontzettend blij met de voordracht. 'Ik ben er heel blij mee dat ik voorgedragen ben als burgemeester van gemeente Noardeast-Fryslân. Het is een prachtige en krachtige plattelandsgemeente met ambitie. Om hier als burgemeester een rol in te spelen te mogen, voelt voor mij als een buitenkans.'

Kramer studeerde Juridisch-Politieke Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden gestudeerd en is sinds 2011 gedeputeerde van de Provincie Fryslân voor de FNP. Daarvoor werkte hij sinds 1999 in diverse functies bij de gemeente Menaldumadeel, waaronder als raadsgriffier, sectorhoofd Staf en directeur/gemeentesecretaris. Naast zijn werk als gedeputeerde is Kramer ook voorzitter van de MR van Mienskipsskoalle ‘De Legeäen' in Sibrandabuorren. Kramer heeft samen met zijn partner vier kinderen.

Hij is woonachtig in Sibrandabuorren maar zal na de benoeming zo snel mogelijk verhuizen naar Noardeast-Fryslân.

Twaalf belangstellenden

Naar die functie van burgemeester solliciteerden twaalf belangstellenden. De gemeenteraad heeft woensdagavond in een besloten vergadering over het advies van de vertrouwenscommissie een besluit genomen. De aanbeveling wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is.

De verwachting is dat de nieuwe burgemeester op 6 januari 2020 wordt geïnstalleerd. Tot die tijd blijft Hayo Apotheker waarnemend burgemeester.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer