Jonge ondernemers tonen perspectief Utrechtse landbouw

De Utrechtse landbouwgedeputeerde Hanke Bruins Slot (CDA) heeft twee werkbezoeken gebracht aan diverse agrarische bedrijven op uitnodiging van het provinciale bestuur van LTO Noord.

Jonge+ondernemers+tonen+perspectief+Utrechtse+landbouw
© LTO Noord

Provinciaal landbouwbestuurder Bert van Donselaar van LTO Noord waardeert het vooral dat de gedeputeerde de vrijheid aan de landbouworganisatie gaf om de bedrijven uit te kiezen. 'Ze is echt benieuwd naar de onderwerpen die wij als agrarische sector belangrijk vinden.'

Vorige week bezocht Bruins Slot het agrarische bedrijf van de familie Van Eck in Vinkeveen. Tijdens dit bezoek werd voornamelijk de problematiek omtrent de Utrechtse veenweiden in besproken. Onder andere Bartlo Hoogendijk deelnemer van Proeftuin Veenweiden en Teus Verhoef van PPP Agro en Aad Straathof, themahouder Veenweiden van LTO Noord, regio West en ook Arjan van Rijn van ws AGV kwamen tijdens dit bezoek aan het woord.

Serieuze aanpak

Deze week was Bruins Slot te gast bij Elton van Ginkel in Woudenberg die tijdens de rondleiding inging op onderwerpen als energie en circulaire landbouw. Verder kwamen de themahouder Klimaat & Energie van LTO Noord, Ton van Schie, en Hans Veurink van Agrarisch Collectief Utrecht Oost een toelichting geven. Ook vertelde Jeroen van Wijk over LTO Jong en Fije Visser over de Regiodeal Foodvalley.

De sector staat voor grote uitdagingen, maar kan ook oplossingen bieden voor de vraagstukken die er liggen

Bert van Donselaar, provinciaal bestuurder LTO Noord Utrecht

Tijdens beide bezoeken was er ruimte voor een goede inhoudelijke discussie, meent Van Donselaar, die onder de indruk was van de serieuze aanpak van Bruins Slot. 'en de relevante vragen die zij stelde. Het was duidelijk merkbaar dat de gedeputeerde zich gedegen wilde laten informeren over de land- en tuinbouw.'

Visie jonge boeren

Tijdens de bezoeken benadrukte Van Donselaar het belang van de inbreng van agrarische jongeren bij de vorming van provinciaal landbouwbeleid. 'De sector staat voor grote uitdagingen, maar kan ook oplossingen bieden voor de vraagstukken die er liggen.'

Van Donselaar betreurt het dat Utrecht geen Agrarisch Jongeren Kontakt meer kent en hoopt dat de jonge ondernemers via LTO Noord hun stem laten horen. 'In september staat er een bezoek aan het provinciehuis gepland en de gedeputeerde heeft te kennen gegeven dat op prijs te stellen en benieuwd te zijn naar de visie van jonge boeren en tuinders.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer