Adri+Bom%2DLemstra+nieuwe+landbouwgedeputeerde
Nieuws
© Provincie Zuid-Holland

Adri Bom-Lemstra nieuwe landbouwgedeputeerde

In het dinsdag gepresenteerde college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland is Adri-Bom-Lemstra (CDA) aangesteld als gedeputeerde voor onder andere economie, greenports, landbouw en bodem.

Het college telt in totaal zes bestuurders: twee VVD'ers en verder Christen Unie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA. Naast de de presentatie van de bestuurders, werd ook het nieuwe coalitieprogramma 'Elke dag beter' gelanceerd.

De nieuwe coalitie zet zich de komende vier jaar in voor een optimale bereikbaarheid, schone energie en versterking van natuur, steden en dorpen. Voor alle nieuwe plannen trekt de coalitie 160 miljoen euro extra uit.

Dichtbevolkt

Zuid-Holland is de dichtstbevolkte provincie van Nederland met veel bedrijvigheid. De nieuwe coalitie gaat de komende vier jaar werken aan een goede balans tussen leefomgeving en economie.

De provincie ondersteunt innovatieve methoden die bijdragen aan een beter klimaat. Ze denkt daarbij aan projecten op het vlak voor aardwarmte, restwarmte en waterstof en rekent daarbij ook op initiatieven van de samenleving en het bedrijfsleven.

Toekomstbestendige landbouw

Ook koestert Zuid-Holland haar landbouw, zo werd bij de presentatie van het programma duidelijk. 'De coalitie gaat samen met agrariërs op zoek naar oplossingen voor een toekomstbestendige sector.' Zuid-Holland was de laatste provincie in Nederland die tot een coalitie-akkoord kwam.I

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer