Politie+houdt+drie+mannen+aan+na+boerenprotest
Nieuws
© Tienke Wouda

Politie houdt drie mannen aan na boerenprotest

Politie Groningen heeft drie mannen aangehouden na incidenten tijdens het boerenprotest in Groningen maandag.

Een achttienjarige man uit gemeente Westerkwartier is maandagmiddag aangehouden. Hij reed met een trekker in op een van de politiepaarden. Deze verdachte zit nog vast. Vandaag is een 39-jarige man uit gemeente Midden-Groningen aangehouden die met de trekker de deur forceerde van het provinciehuis.


Een dertigjarige man uit Tynaarlo is eveneens aangehouden. Hij was bijrijder op de trekker die hekken omver reed op de Vismarkt. De bestuurder is nog niet aangehouden. Het onderzoek naar zijn identiteit loopt namelijk nog. De politie stelt een nader onderzoek in naar de incidenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer