Leger+helpt+bij+weren+trekkers+van+Binnenhof
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Leger helpt bij weren trekkers van Binnenhof

Het leger gaat de gemeente Den Haag woensdag helpen bij het in goede banen houden van het boerenprotest. Militaire voertuigen moeten voorkomen dat boeren met hun trekkers richting het Binnenhof rijden.

Op belangrijke punten zullen zware, verplaatsbare voertuigen worden neergezet, laat gemeente Den Haag weten. In de verklaring staat dat deze maatregelen nodig zijn om voor het veilig houden van de Haagse binnenstad voor bewoners en bezoekers.

Gemeente Den Haag heeft met Farmers Defence Force (FDF), de organisator van het protest, afgesproken dat de demonstratie plaatsvindt op de Koekamp. Het ontbijt dat boeren donderdag willen uitdelen vindt ook zonder trekkers plaats op de Lange Vijverberg. Het Mailieveld is niet beschikbaar omdat Cirque du Soleil daar zijn tenten heeft opgezet.

Veiligheid

De veiligheid bij boerenprotesten is een punt van zorg geworden door twee incidenten maandag in Groningen. Daar werd de deur van het provinciehuis geramd en te midden van voorbijgangers twee bouwhekken omver gereden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer