De Valk Wekerom start biologische productielijn

Veevoederproducent De Valk Wekerom heeft een biologische productielijn in gebruik genomen in de vestiging in Meppel. De productie van het biologische voer werd tot nu toe uitbesteed.

De+Valk+Wekerom+start+biologische+productielijn
© De Valk Wekerom

Met de biologische productielijn wil De Valk Wekerom inspelen op de sterk groeiende vraag naar biologische veevoeders. De coöperatie zag in 2018 de vraag met 30 procent toenemen.

De Valk Wekerom heeft vestigingen in Meppel en Lunteren en produceert veevoeders voor met name pluimvee-, rundvee-, geiten- en varkenshouders in de Gelderse Vallei en Noord- en Oost-Nederland. In de vestiging in Meppel wordt sinds 2011 regulier veevoeder geproduceerd.

Samenwerking

De nieuwe biologische productielijn is gescheiden van de reguliere lijn. Om de kosten beheersbaar te houden en de biologische lijn mogelijk te maken, is het bedrijf een samenwerking aangegaan met AgruniekRijnvallei.

Door de bundeling neemt het volume in de biologische fabriek toe. Samen beschikken de bedrijven nu over twee fabrieken voor biologisch voer. Eén voor de productie van vismeelvrij voer, een vereiste voor het rundvee. In de andere fabriek wordt vismeel verwerkt, wat met name van belang is voor opfokvoer voor pluimvee en biggenvoeders.

Grondstoffen

Volgens De Valk Wekerom fluctueert de beschikbaarheid van biologische grondstoffen nogal. Daarom is er in Meppel een opslagcapaciteit van 3.000 ton. Daarnaast kan er in een loods ook nog eens 1.500 ton worden opgeslagen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer