De+Valk+Wekerom+produceert+eigen+biologisch+voer
Nieuws
© Nieuwe Oogst

De Valk Wekerom produceert eigen biologisch voer

De Valk Wekerom gaat in Meppel zelf biologisch mengvoer produceren. De coöperatie ziet de vraag naar dit voer enorm stijgen. Op dit moment wordt dit voer door derden geproduceerd.

De omzet van biologisch mengvoer steeg vorig jaar 30 procent. Dat was volgens directeur Michael Mackaay van de mengvoerproducent aanleiding om een eigen productielijn voor biologisch veevoer te starten. 'Als we zelf de regie hebben, maakt ons dat veel flexibeler en kunnen we sneller reageren op ontwikkelingen. Ook naar onze klanten toe.' De productie van de nieuwe lijn is inmiddels gestart. Het eerste voer wordt augustus 2019 geleverd.


Om de vermenging van biologisch en regulier voer te voorkomen, vindt de productie strikt gescheiden plaats. 'Eigenlijk krijgen we in Meppel twee fabrieken onder één dak: de bestaande voor regulier en de nieuwe voor biologisch. Elk met onder meer een eigen stortput, wals en pers- en maalmenglijn. Maar ook met een eigen besturingssysteem', vertelt Mackaay.

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer