De Valk Wekerom produceert eigen biologisch voer

De Valk Wekerom gaat in Meppel zelf biologisch mengvoer produceren. De coöperatie ziet de vraag naar dit voer enorm stijgen. Op dit moment wordt dit voer door derden geproduceerd.

De+Valk+Wekerom+produceert+eigen+biologisch+voer
© Nieuwe Oogst

De omzet van biologisch mengvoer steeg vorig jaar 30 procent. Dat was volgens directeur Michael Mackaay van de mengvoerproducent aanleiding om een eigen productielijn voor biologisch veevoer te starten. 'Als we zelf de regie hebben, maakt ons dat veel flexibeler en kunnen we sneller reageren op ontwikkelingen. Ook naar onze klanten toe.' De productie van de nieuwe lijn is inmiddels gestart. Het eerste voer wordt augustus 2019 geleverd.


Om de vermenging van biologisch en regulier voer te voorkomen, vindt de productie strikt gescheiden plaats. 'Eigenlijk krijgen we in Meppel twee fabrieken onder één dak: de bestaande voor regulier en de nieuwe voor biologisch. Elk met onder meer een eigen stortput, wals en pers- en maalmenglijn. Maar ook met een eigen besturingssysteem', vertelt Mackaay.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer