De+Valk+Wekerom+zet+meer+om
Nieuws
© De Valk Wekerom

De Valk Wekerom zet meer om

Coöperatie De Valk Wekerom sluit 2018 af met positieve cijfers. De omzet in tonnen vanuit eigen verkoop steeg in 2018 met 3,2 procent. De jaaromzet ging van 78 miljoen euro in 2017 naar ruim 81 miljoen euro in 2018. Dat is een stijging van 4 procent.

De totale productie in 2018 is hiermee uitgekomen op 256.937 ton. Een opvallende prestatie, zegt directeur Michael Mackaay gezien het feit dat de landelijke markt in 2018 met 3,6 procent daalde. Het nettoresultaat van de coöperatie bedroeg in 2018 305.003 euro. De solvabiliteit steeg van 45 procent naar 47 procent.

'De Valk Wekerom gaat door als autonome, zelfstandige coöperatie op de ingeslagen weg. Door het toepassen van zeer korte lijnen binnen de gehele organisatie worden de kosten laag gehouden. En door het leveren van maatwerk wordt aan het verdienmodel van de boer gewerkt', geeft Mackaay aan.

Kerngebieden

De Valk Wekerom, met vestigingen in Lunteren en Meppel, produceert voor het overgrote deel voor pluimvee-, rundvee, geiten- en varkenshouders. De coöperatie is actief in twee kerngebieden: de Gelderse Vallei en Noord-Midden-Nederland.

Mackaay ging tijdens de presentatie van de jaarcijfers in Kootwijkerbroek ook in op enkele ontwikkelingen die 2018 in gang zijn gezet. De start van de strategische samenwerking met Agruniek Rijnvallei op het gebied van biologisch voer is daarvan een.

Meppel

Die samenwerking leidde tot de bouw van de biologische fabriek op de productielocatie in Meppel. 'Nog deze zomer gaan we daar biologisch voer produceren, naast de al bestaande productie van regulier voer. We hebben daarmee zelf de regie in handen en zijn flexibeler en kunnen sneller op ontwikkelingen reageren.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer