Koopmans+gaat+verder+in+Partij+voor+de+Boeren
Nieuws
© Ida Hylkema

Koopmans gaat verder in Partij voor de Boeren

Melkveehouder Nynke Koopmans uit Tytsjerk gaat in de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel verder als eenmansfractie, die de naam Partij voor de Boeren draagt.

Het gemeenteraadslid stapte eind vorig week uit de VVD-fractie. Ze zegde haar lidmaatschap op uit 'diepe onvrede en zelfs schaamte over de koers die de VVD op dit moment voert'.

Het voormalige VVD-Statenlid doelt hiermee op de stikstofproblematiek. Ze is het onder andere niet eens met de opkoop van agrarische bedrijven bij Natura 2000-gebieden, liet ze eerder de Leeuwarder Courant weten.

'Ik realiseer mij volledig dat ik als eenling in een gemeenteraad geen enkel beleid ga veranderen. Ik volg gewoon mijn hart en doe waar ik nu even zin in heb. En dat is die ene stem die ik heb, voor 100 procent geven aan de makers van onze eerste levensbehoefte', schrijft Koopmans op haar Facebook.

Hartenkreet

De Partij voor de Boeren was in eerste instantie bedoeld als een ludieke hartenkreet, stelt Koopmans. 'Maar na een zeer dynamisch weekend – het is een wonder dat mijn telefoon het nog doet – is het duidelijk dat het zeer positief is ontvangen om het zacht uit te drukken. Ik ga rustig aanzien waar het heen gaat.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer