Minister+wil+voortgang+activiteiten+Veldleeuwerik
Nieuws
© DIRK HOL

Minister wil voortgang activiteiten Veldleeuwerik

Landbouwminister Carola Schouten wil de mogelijkheden onderzoeken om de activiteiten van de Stichting Veldleeuwerik te kunnen voortzetten.

De bewindsvrouw stelt daarvoor een verkenner aan. Zij schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ze het betreurt dat de stichting na 1 januari ophoudt te bestaan.

Schouten wil dat de verkenner samen met Veldleeuwerik-telers en ook de BO Akkerbouw gaat onderzoeken hoe de inspanningen van de stichting uit het verleden goed benut kunnen worden en eventueel uitgebreid naar de toekomst.

Lees ook: Veldleeuwerik houdt op te bestaan

Volgens Schouten heeft de Stichting Veldleeuwerik in de afgelopen 18 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het stimuleren van duurzame voedselketens. Zij wijst op het faciliteren van een kennisnetwerk en het opzetten van een geborgde duurzaamheidssystematiek.

Landbouwvisie

Schouten vindt dat de Stichting Veldleeuwerik ook een belangrijke rol speelt bij het realiseren van haar landbouwvisie ‘Waardevol en verbonden’. Zij zou de stichting graag willen betrekken bij onder meer het nationaal programma landbouwbodems, het uitvoeringsprogramma gewasbescherming en het herstel van de biodiversiteit.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer