Veldleeuwerik+houdt+op+te+bestaan
Nieuws
© Haijo Dodde

Veldleeuwerik houdt op te bestaan

Stichting Veldleeuwerik stopt per 1 januari 2020 na bijna achttien jaar haar activiteiten.

In een persverklaring schrijft de initiator voor een duurzame akkerbouwketen dat het niet is gelukt om voor een nieuwe periode de financiering rond te krijgen. Het afgelopen jaar is actief gezocht naar financieringsmogelijkheden, maar zonder het gewenste resultaat.

Veldleeuwerik was bijna achttien jaar een uniek kennisplatform voor telers, afnemers, toeleveranciers en adviesorganisaties. In 2017 werd het vijftienjarige bestaan van de duurzaamheidssystematiek op basis van tien indicatoren nog op een grootse wijze gevierd. De Veldleeuwerik-telers zijn veelal de voorlopers in de verduurzaming van de akkerbouw, bleek eerder uit onderzoek van kennis- en adviesbureau CLM.

Bijeenkomsten en activiteiten

Veldleeuwerik noemt zelf het voortbestaan van de eigen organisatie geen vanzelfsprekendheid. Het aantal deelnemende partners neemt af en daarmee ook de inkomsten van de stichting. Met het besluit om te stoppen, wil de stichting in elk geval een faillissement voorkomen. De stichting meldt nog dat alle bijeenkomsten en activiteiten voor leden tot 1 januari 2020 gewoon plaatsvinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer