Start onderzoek 'Kruidenrijk grasland, de groene motor'

Met het onderzoek 'Kruidenrijk grasland, de groene motor' gaan onderzoekers van Wageningen Research een typologie ontwikkelen van kruidenrijke graslanden in het Groene Hart.

Start+onderzoek+%27Kruidenrijk+grasland%2C+de+groene+motor%27
© Koen van Wijk

Daarmee willen zij beter inzicht krijgen in de opbrengst, voederwaarde en biodiversiteit, maar ook de relatie met bedrijfsvoering, melkproductie, samenstelling van de melk en mogelijke verdienmodellen.

Het onderzoek kan de basis vormen voor een nieuwe, duurzame manier van boeren in het Groene Hart. Het onderzoek is onderdeel van de Groene Cirkel 'Kaas en Bodemdaling'. In dit project zijn provincie Zuid-Holland, zuivelbedrijf De Graafstroom, zuivelcoöperatie DeltaMilk, Rabobank, waterschap Rivierenland en Wageningen University & Research betrokken.

Natuurinclusief

Het onderzoek wordt met 850.000 euro gefinancierd door het Kennisbasisprogramma Natuurinclusieve Transities, mogelijk gemaakt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Dit kennisbasisprogramma heeft tot doel om mogelijkheden te laten zien en richtlijnen te bieden voor biodiversiteitsherstel in steden, landschappen en in de zee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer