Toekomst+Tempelpolder+in+kaart+gebracht
Nieuws
© Koen van Wijk

Toekomst Tempelpolder in kaart gebracht

Vier melkveehouders uit Reeuwijk, LTO Noord Bodegraven-Reeuwijk en agrarische natuurvereniging Weide- en Waterpracht hebben een gebiedsvisie gemaakt voor het gebied Gouwe Wiericke West.

De boeren namen het initiatief om de kansen en mogelijkheden voor hun bedrijven in de Middelburg-Tempelpolder in kaart te brengen. Agrarische structuurversterking, een goed watersysteem en groen ondernemerschap zijn de belangrijkste speerpunten van de visie.

Middelen die ingezet kunnen worden om de doelen bij de speerpunten te bereiken, zijn onder meer kavelruil, de uitgifte van nieuwe bouwkavels, de regeling landgoederen, aantrekkelijke verdienmodellen een calamiteiten- of piekberging van water.

Wensen

Inzet van deze middelen kan alleen als er een goede samenwerking is tussen de diverse partijen in het gebied, provincie, gemeenten, het waterschap en de ondernemers en inwoners. Een volgende stap is het in kaart brengen van de wensen van de grondeigenaren voor de komende vijf en tien jaar.

Aan de hand hiervan worden de mogelijkheden voor een kavelruil onderzocht. Aanleiding voor de gebiedsvisie was de wateroverlast die de boeren ondervonden in september 2018, toen het hoogheemraadschap hun land ongevraagd als piekberging gebruikte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 17°
  60 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  19° / 10°
  10 %
Meer weer