Werkgevers glastuinbouw laken houding FNV

Werkgevers in de glastuinbouwsector balen van de manier waarop FNV zich opstelt in de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Werkgevers+glastuinbouw+laken+houding+FNV
© Vidiphoto

Eerder deze week liet FNV Agrarisch Groen weten voorlopig niet verder te willen onderhandelen over een nieuwe sector-cao. De vakbond vindt dat werkgevers zich onvoldoende inzetten voor een nieuwe cao en wil dat de werkgeversorganisaties met een nieuw voorstel komen.

Ilse Lensink, namens de werkgeversorganisaties de eerste onderhandelaar, zegt in het AD niets te begrijpen van het standpunt van de vakbond. 'We hebben vorige week aan het einde van ons overleg zelfs vervolgafspraken gepland voor begin december en januari.'

Samen vuist maken

Lensink meent dat de werkgevers zich juist constructief opstellen. Zo zouden ze graag zien dat er samen met de vakbonden een vuist wordt gemaakt richting de overheid. 'Werkgevers zouden graag zien dat werknemers meer nettoloon overhouden, maar de laatste jaren zijn door het overheidsbeleid de premie en belastingdruk alleen maar toegenomen. Wij hebben vakbonden opgeroepen dit samen met ons onder de aandacht te brengen bij de overheid.'

Volgens de onderhandelaar gaat ze vooralsnog gewoon door met voorbereidingen voor de volgende onderhandelingsronde, die gepland staat voor begin december.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer