Visie glastuinbouw Brabant in handen van provinciebestuur

Ontwikkelmogelijkheden voor solitaire glastuinbouwbedrijven, herstructurering van glastuinbouwgebieden en meer mogelijkheden voor teeltondersteunende voorzieningen op afstand van het bedrijf. Dat zijn de wensen van ZLTO en Glastuinbouw Nederland voor de Brabantse tuinbouwsector.

Visie+glastuinbouw+Brabant+in+handen+van+provinciebestuur
© Willem Paterik

De wensen zijn tot in detail uitgeschreven en gebundeld in de visie ‘glastuinbouw en teeltondersteunende voorzieningen (tov) Noord-Brabant van ZLTO en Glastuinbouw Nederland. Landbouwgedeputeerde Anne-Marie Spierings nam woensdag in Bavel de visie in ontvangst uit handen van ZLTO voorzitter Wim Bens.

De aanleiding om de provincie te wijzen op verbeterpunten, is het feit dat het (glas-)tuinbouwbeleid niet of nauwelijks veranderd is, in tegenstelling tot de ontwikkelingen in de betreffende sectoren. ‘De tuinbouwsector is belangrijk voor Brabant. Zowel wat betreft grootte, als de bijdrage aan de economie en het vitaal houden van het platteland’, zegt Wim van den Boomen, regiovoorzitter Brabant/Zeeland van Glastuinbouw Nederland.

Koppositie

De Brabantse tuinbouwsector neemt volgens Van den Boomen wereldwijd een koppositie in. 'En die willen we behouden. Wij vragen de provincie om daar passende kaders voor te scheppen.’

De wensen van ZLTO zijn tot in detail uitgeschreven en gebundeld in de visie

Lees zaterdag meer hierover in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer