Vleesverwerker+biedt+nu+ook+vegetarisch
Nieuws
© Van Loon Group

Vleesverwerker biedt nu ook vegetarisch

De Van Loon Group stort zich in de wereld van de vleesvervangers. Het bedrijf introduceert onder het label The Blue Butcher een assortiment vleesvervangers.

De groep, waaronder zes vleesverwerkende bedrijven vallen, wil daarmee inspelen op de toenemende vraag naar alternatieven voor vlees. Volgens het bedrijf passen deze 'no meat inside'-producten prima in de visie dat voedsel eerlijk, oprecht en duurzaam moet zijn.

Tijdens de vakbeurs Anuga worden de eerste zes productvarianten gepresenteerd. Deze beurs vindt van 5 tot en met 9 oktober plaats in Keulen. Naast een burger bestaat het vegetarische assortiment uit vers gehakt, worstjes, balletjes en twee soorten schnitzels. De Van Loon Group richt zich met deze vegetarische producten op zowel de retail- als de foodservicemarkt.

Volgens de vleesverwerker zijn de vegetarische producten bijna niet te onderscheiden van vleesproducten en is ook de prijs vergelijkbaar. Onder de Van Loon Group vallen Van Loon Vlees, Brandenburg, ENKCO, Van de Raa, Meat Friends en Best Star Meat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  80 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  50 %
Meer weer