Ctgb+laat+vier+nieuwe+middelen+toe
Nieuws
© Han Reindsen

Ctgb laat vier nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week besloten tot de toelating van vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen.

Het gaat om de middelen Decis Protech, Pitcher, Ephon Top en Shiro. De toelating voor de middelen Maxim 480 FS en Taegro wordt uitgebreid. De toelating van de middelen UPL Pirimicarb, Quit 2 in 1 Mos en Onkruidspray, en Kohinor 700 WG wordt ingetrokken.

Decis Protech is een nieuw insectenbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de teelt van pootaardappel, consumptie- en zetmeelaardappel, bieten, granen, cultuurgrasland, diverse fruit- en tuinbouwgewassen, bloembol- en bloemknolgewassen , bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en de vaste plantenteelt.

Schimmelbestrijder

Pitcher is een nieuwe schimmelbestrijder. Het middel mag worden toegepast bij een dompelbehandeling van diverse bol- knolgewassen en als gewasbehandeling in de teelt van bloemisterijgewassen en vaste plantenteelt.

Ephon Top is een groeiregulator die is toegelaten in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, spelt, zomertarwe en zomergerst. Shiro is een nieuw onkruidbestrijdingsmiddel dat door het Ctgb is toegelaten als een na-opkomst toepassing in bieten, rode biet, witlof en cichorei.

Uitbreidingen

De toelating van het schimmelbestrijdingsmiddel Maxim 480 FS is uitgebreid. Het middel mag nu ook worden gebruikt voor zaadcoating in de bedekte teelt van radijs. Voor het schimmelbestrijdingsmiddel Taegro is de toelating uitgebreid voor gebruik in de bedekte teelt van aardbei, sla, courgette, komkommer, meloen, watermeloen en vruchtgroenten van Solanaceae.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer