Ctgb+laat+drie+nieuwe+middelen+toe
Nieuws
© Combivliet

Ctgb laat drie nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden heeft vorige week drie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten: CoStar WG, Luna Care en Serifel.

Insectenbestrijdingsmiddel CoStar WG is toegelaten in de bedekte teelt van bladgroenten, tomaat, paprika, koolgewassen, aardbei, courgette, komkommer, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil, aubergine, radijs, bleekselderij, prei en de vers of gedroogde kruidenteelt.

Schimmelbestrijdingsmiddel Luna Care is toegelaten in de teelt van appel en peer. Ook Serifel is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het middel is toegelaten in de bedekte teelt van aardbeien, bessen, braam- en framboosachtigen, sla, veldsla, rucola, vruchtgroenten van Solanaceae en champignon.

Uitbreidingen

Voor de middelen Tanaris, Sercadis en Previcur Energy is de toelating door het Ctgb uitgebreid. De toelating voor het insecticide Tanaris is uitgebreid met een na-opkomst behandeling in bieten.

Voor het schimmelbestrijdingsmiddel Previcur Energy is de toelating uitgebreid in de bedekte grondgebonden teelt en de bedekte substraatteelt van snijbloemen, in de bedekte teelt van trekheesters, snijgroen, laanbomen, klimplanten, rozen, coniferen, sierheesters, kerstbomen, heidesoorten, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en -struiken en de vaste plantenteelt.

Het schimmelbestrijdingsmiddel Sercadis is nu ook in de onbedekte teelt van druiven toe te passen.

Ingetrokken

Voor de middelen Daconil 500 Vloeibaar, Olympus, Folio Gold, Mocap 15G, Relva, Fezan Plus, UPL Chlorothalonil, Mixanil, Balear 720 SC, Propi 25 EC, Alternil en CropGuard Clomazone 360 CS wordt de toelating ingetrokken. Er zijn voor deze middelen data vastgesteld tot wanneer deze nog mogen worden afgeleverd en toegepast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer