Ctgb: nieuwe lijst kleine toepassingen definitief

Bij nieuwe aanvragen van gewasbeschermingsmiddelen kan vanaf 1 augustus gebruik worden gemaakt van de nieuwe Lijst kleine toepassingen (versie 3.0).

Ctgb%3A+nieuwe+lijst+kleine+toepassingen+definitief
© Han Reindsen

Dat meldt het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Voor lopende aanvragen is de lijst met terugwerkende kracht te gebruiken als voor de aanvraag nog geen wettelijk gebruiksvoorschrift en goede landbouwpraktijk is vastgesteld.

Tot 1 november 2019 kan een aanvraag voor uitbreiding met kleine toepassingen nog op basis van de oude lijst (versie 2.1) worden aangevraagd. Daarna zullen de oude Lijst kleine toepassingen en de Lijst indeling kleine gewasgroepen sierteelt vervallen.

Gewasgroepen

In voorgaande jaren zijn de grootste delen van de nieuwe lijst al geïmplementeerd bij het Ctgb, zoals de Lijst indeling kleine gewasgroepen sierteelt en de verplichting om een gehele gewasgroep aan te vragen ('hoger in de groep claimen') is losgelaten. De werkwijze voor bedekte potplanten is nu ook uitgewerkt en opgenomen. De tabel bij punt 1 van de leeswijzer is verduidelijkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer