Deens+dierenwelzijnslabel+verder+uitgebouwd
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Deens dierenwelzijnslabel verder uitgebouwd

Als het aan de Deense landbouwminister Mogens Jensen ligt, wordt het Deense dierenwelzijnslabel verder uitgebouwd. Na varkens- en pluimveevlees moet het keurmerk in 2020 ook gelden voor kalfs- en rundvlees.

Het Deense dierenwelzijnslabel werd in mei 2017 geïntroduceerd voor varkensvlees. In oktober 2018 werd het label uitgerold naar pluimveevlees. En met ingang van volgend jaar naar kalfs- en rundvlees. 'Wij weten dat zeven van de tien consumenten kiezen voor vlees met een gecontroleerd welzijnslabel. En dat is precies wat ons keurmerk biedt', zegt Jensen.

Het Deense dierenwelzijnskeurmerk onderscheidt net als het Nederlandse Beter Leven Keurmerk drie niveau's. In Nederland aangeduid met sterren, in Denemarken met groene harten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 17°
  60 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  19° / 10°
  10 %
Meer weer