Zelf oogsten bij de Lelystadse Boer

Ruim 1.500 inwoners van Lelystad oogstten afgelopen weekend zelf op de percelen van de Lelystadse Boer. Op de locatie van het toekomstige Lelystad Airport Businesspark konden bezoekers onder meer aardappels, uien en bieten uit de grond halen.

De Lelystadse Boer is een stichting waarin zich zo'n zeventig boeren hebben verenigd. De agrarische ondernemers willen meer samenwerken met het oog op de ontwikkelingen van Lelystad Airport. Emma Doeksen is één van de akkerbouwers met percelen vlakbij het vliegveld.

'De groei van Lelystad Airport heeft natuurlijk impact op ons leef- en werkgebied. En in eerste instantie ziet iedereen alleen de negatieve kanten er van. Maar wij van de Lelystadse Boer willen proberen op een positieve manier ermee om te gaan. En deze oogstdag is daar een mooi voorbeeld van.'

Groente in terminal

Op het terrein zijn tijdens de oogstdag jong en oud druk met het verzamelen van de groenten. En Emma Doeksen hoopt dat een deel van de bezoekers vaste klant wordt van de Lelystadse Boer.

'Bedrijven en particulieren kunnen via onze website producten bestellen. En daarnaast hebben we een intentie-overeenkomst gesloten met Lelystad Airport om straks een plek te krijgen in de nieuwe terminal. Zodat bezoekers van het vliegveld meteen zien dat ze in een erg mooi en belangrijk landbouwgebied zijn.'

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer