Weidegang+FrieslandCampina+naar+83+procent
Nieuws
© Koen van Wijk

Weidegang FrieslandCampina naar 83 procent

Dit jaar kiezen 248 melkveehouders van FrieslandCampina ervoor om over te stappen naar weidegang. Daarmee komt het percentage bedrijven met weidegang op 83 procent.

Dat blijkt uit de aanmeldingen voor de weidepremie dit jaar. Het aandeel leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina in Nederland waar de koeien buiten in de wei loopt stijgt met deze toename, in 2018 was dit percentage nog 81,2 procent.

Vanaf 2015 is het aandeel leden-melkveebedrijven dat de koeien buiten in de wei laat grazen, jaarlijks toegenomen. Zo liet in 2015 nog 77,9 procent van de bedrijven de koeien buiten. Dat is vijf procent lager dan dit jaar. Het definitieve percentage wordt vastgesteld in december, na afloop van het weideseizoen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
 • Zaterdag
  33° / 16°
  10 %
Meer weer