Stallen lastiger te verzekeren

Het animo om stallen te verzekeren neemt af onder verzekeraars. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars. De publieke opinie rondom stalbranden speelt daarbij een rol.

Stallen+lastiger+te+verzekeren
© Archief

Het verbond participeert in het Actieplan Brandveilige Veestallen 2018-2022, waar ook de handtekeningen onder staan van LTO Nederland, Dierenbescherming, Producenten Organisatie Varkenshouderij en Brandweer Nederland.

Het aantal branden en dierlijke slachtoffers lijkt volgens de verzekeraars echter nog niet af te nemen. ‘Vanuit de sector wordt vrijwillig geprobeerd om de stallen veiliger te krijgen. Mocht dit niet werken, dan is het goed denkbaar dat de verzekeraars zullen pleiten voor extra wetgeving om het aantal dierlijke slachtoffers terug te dringen’, vertelt woordvoerder Oscar van Elferen.

Verzekeraars mogen zelf voorwaarden stellen op het gebied van brandveiligheid. Maar ze mogen er van de mededingingsautoriteit onderling geen afspraken over maken. Via wetgeving kunnen er wel landelijke voorwaarden gesteld worden.

LTO Nederland vindt dat de overheid zelf beter moet kijken naar de negatieve effecten van nieuwe wetgeving op brandveiligheid. Bestuurder Alfred Jansen doelt op de verplichte luchtwassers en regelgeving die het moeilijk maken om muizen en ratten te bestrijden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer