Cumela: gestolen gps op eBay

Ondernemers zien hun gestolen gps-apparatuur steeds vaker opduiken op eBay, meldt Cumela. Daar wordt apparatuur te koop aangeboden en zijn zelfs serienummers te herkennen. Wie zijn spullen digitaal terugvindt, kan dat melden bij de politie.

Cumela%3A+gestolen+gps+op+eBay
© Persbureau Noordoost

Wie zijn spullen op eBay of een andere verkoopsite aantreft, doet er goed aan dit te melden bij de politie, zegt Cumela. Dat is nodig om bij eBay of een andere verkoopsite een melding te kunnen doen, dat ze gestolen spullen te koop aanbieden. De politie vult een formulier in dat naar de verkoopsite wordt gestuurd.

Na het ontvangen van dit formulier stelt de betreffende site een onderzoek in. eBay geeft aan dat zij daarna de politie alle informatie zal verstrekken zoals eerdere aanbiedingen en aanbiedingen die in behandeling zijn van deze aanbieders.

Alles doorgeven

Cumela meldt dat wanneer de politie het formulier invult, het belangrijk is dat alle relevante informatie wordt doorgegeven, zoals het referentienummer van de advertentie en alle object- en serienummers waaronder apparaten worden aangeboden.

De organisatie adviseert bij aangifte dat de politie in het proces-verbaal ook altijd het serienummer en de IMEI-nummers van de gestolen apparatuur opneemt. Cumela-coördinator gps-diefstal Gerwin Otten ontvangt ook graag een bericht wanneer gestolen apparatuur wordt aangeboden via internet.

Oproep

'Om aan de diefstallen een eind te maken, is het belangrijk om er alles aan te doen om het deze groep criminelen zo moeilijk mogelijk te maken. Zorg daarom dat eBay op de hoogte wordt gesteld', schrijft Cumela. De organisatie ontvangt ook graag bericht via gotten@cumela.nl. Wil de politie niet meewerken, dan is Otten daarvan ook graag op de hoogte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer