Grimme opent in China machinefabriek

Grimme heeft een nieuwe machinefabriek in China geopend. De Duitse fabrikant gaat er machines voor de aardappelteelt produceren.

Grimme+opent+in+China+machinefabriek
© Eigen Foto

De 12.500 vierkante meter grote fabriek staat in Tianjin, 130 kilometer ten zuidoosten van Peking. Met meer dan 13 miljoen euro is het één van de grootste afzonderlijke investeringen in het buitenland in de meer dan 150 jaar durende geschiedenis van het bedrijf.

De productie richt zich in eerste instantie op poot-, grondbewerkings- en oogstmachines. Die zijn speciaal ontwikkeld voor de Chinese markt. Daarnaast gaat het ook om bewaartechniek. 'De fabriek is zo ontworpen dat we dezelfde kwaliteit kunnen garanderen als de belangrijkste fabriek in Damme', geeft projectleider Christoph Grimme aan.

Basisvoedsel

Grimme is al meer dan twintig jaar actief in het land van de rijzende zon. In China groeien meer dan 5 miljoen hectare aardappelen. De Chinese overheid heeft verklaard dat de aardappel een van de vier belangrijkste basisvoedingsmiddelen is en wil de aardappelproductie massaal uitbreiden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer