ASA%2DLift+en+Grimme+groeien+samen+in+rode+kleur
Nieuws
© Eigen Foto

ASA-Lift en Grimme groeien samen in rode kleur

De blauwe kleur van de ASA-Lift machines verandert in de loop van 2019 naar de rode kleur van Grimme. Op de Grimme Technica in Damme presenteert het bedrijf voor het eerst ASA-Lift machines in de nieuwe kleur en aangepast logo.

Familieonderneming Grimme nam in 2013 een meederheidsbelang in de in 1936 opgerichte Deense groente-techniekspecialist ASA-Lift gevestigd in Sorö, zo’n 80 kilometer ten zuidwesten van Kopenhagen. In de afgelopen vijf jaar werd de samenwerking op zowel technisch vlak als commercieel niveau sterk geïntensiveerd.

Nu al worden de ASA-Lift machines met de componenten van de Grimme-dochters Internorm (kunststoftechniek) en Ricon (zeef-en transportbandentechniek) uitgevoerd. Naast de ASA-Lift dealers zijn nu alle verkoop-en servicebedrijven van Grimme en geselecteerde Grimme Premium Partners betrokken bij de distributie van de producten van ASA-Lift.

Productiecapaciteit

Om de productiecapaciteit te vergroten, werd in april 2018 de nieuwe hal van ruim 2.200 vierkante opgeleverd en werden nieuwe plaat- en buislasers geïnstalleerd. Sinds de overname is het personeelsbestand met meer dan 30 procent gestegen tot momenteel 130 werknemers.

De volgende essentiële stap is aanpassing van de externe vertegenwoordiging, om de aansluiting van ASA-Lift op de Grimme-groep te ondersteunen. ASA-Lift geniet een goede reputatie bij groentetelers wereldwijd. Daarom wordt het merk behouden en het logo aangepast aan het design van de Grimme-groep. De kleur van de ASA-Lift machines wordt in de loop van het productiejaar 2019 omgezet van blauw naar rood.

Drie merken

De Grimme-groep heeft met Spudnik, ASA-Lift en Grimme drie sterke landbouwmerken in huis, die voor de gebruiker wereldwijd innovatieve aardappel-, bieten- en groentetechniek aanbiedt. Grimme positioneert zich als fabrikant voor aardappel-, bieten- en groentetechniek. Spudnik levert aardappel-, en bietentechniek voor Noord-Amerikaanse klanten met speciale wensen.

ASA-Lift is specialist voor groente-oogsttechniek met een sterke focus op klantspecifieke oplossingen. Op de Grimme Technica in Damme, van 4 tot en met 7 december, gaat de onderneming voor het eerst ASA-Lift machines in de nieuwe kleur en aangepast logo presenteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 8°
  50 %
 • Zaterdag
  11° / 10°
  70 %
Meer weer