Grimme+viert+60%2Djarig+bestaan+dochterbedrijf+Spudnik
Nieuws
© Eigen Foto

Grimme viert 60-jarig bestaan dochterbedrijf Spudnik

De Amerikaanse machinefabrikant Spudnik vierde in januari van dit jaar zijn 60-jarig jubileum op het hoofdkantoor in Flackfoot/Idaho. De dochteronderneming van familiebedrijf Grimme werd in 1958 opgericht.

Spudnik begon zestig jaar geleden met opslagtechnologie voor aardappelen. De eerste machines van de firma werden ontwikkeld voor het in- en uitschuren van aardappelen.

De naam Spudnik is afgeleid van de gangbare naam in de Verenigde Staten voor aardappels 'Spuds' en de eerste Sovjet-satelliet 'Sputnik', die in 1957 in het universum werd neergeschoten. Op dat moment een moedige beslissing.

In 2002 richtten Grimme en Spudnik een joint venture op, om de samenwerking en de technische kennis te intensiveren. Op basis van positieve ervaringen nam Grimme in de Duitse plaats Damme een jaar later de onderneming over.

Marktleider

Spudnik ontwikkelde zich binnen vijftien jaar tot de marktleider in Noord-Amerika. Tegenwoordig biedt Spudnik poot-, verpleeg-, inschuur- en transporttechniek aan speciaal voor Amerika en Azië. Ter ondersteuning van klanten ter plaatse zijn in Idaho, Noord-Dakota en Maine eigen verkoop- en servicegezelschappen opgericht.

Spudnik is, net als Grimme, een complete leverancier van aardappeltechnologie en produceert tot twaalf rijen getrokken bietenrooimachines en ontbladeringsmiddelen. Spudnik heeft meer dan driehonderd werknemers in dienst en is daarmee de op een na grootste onderneming in de Grimme-groep na de Grimme landbouwmachinefabriek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer