Rendac+geeft+geen+sterftecijfers+hittegolf
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Rendac geeft geen sterftecijfers hittegolf

Rendac geeft geen cijfers vrij van het aantal kadavers dat eind juli is opgehaald tijdens de hittegolf. De kadaververwerker heeft die cijfers niet. In België lag toen het aantal opgehaalde runderen en varkens 30 procent hoger dan normaal, meldt Het Laatste Nieuws.

De reden dat Rendac de cijfers niet geeft, is tweeledig. Aan de ene kant heeft Rendac de cijfers niet, omdat een deel van de kadavers in tonnen en koelkelders wordt aangeboden. Deze kadavers worden niet geteld.

Altijd fluctuaties

Daarnaast vinden altijd fluctuaties plaats en een woordvoerder van Rendac vindt het daarom voorbarig om cijfers te koppelen aan de hitte.

Het aantal kadavers is in de zomer altijd hoger, maar tijdens deze hittegolf steeg dat nog verder. De Rendac-woordvoerder laat weten dat er extra diensten werden gedraaid om de kadavers op te halen. Dit omdat het noodzakelijk is om bij hoge temperaturen kadavers niet te lang te laten liggen. Zo werd ook op zaterdag gereden, wat wel vaker voorkomt in warme perioden. Overigens werden ook op zondag de blauwwitte Rendac-wagens op de weg gesignaleerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer