China+legt+landbouwimport+uit+Verenigde+Staten+stil
Nieuws
© Eigen Foto

China legt landbouwimport uit Verenigde Staten stil

Het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten (VS) is verder opgelopen. Chinese staatsondernemingen staken daarom de import van alle landbouwproducten uit de VS.

De importban is een reactie op de importheffing van 10 procent die de Amerikaanse president Donald Trump invoert op een groot aantal Chinese producten. De waarde daarvan bedraagt 270 miljard euro.

De Amerikaanse heffing verraste de Chinese regering. Die noemt de heffingen een 'ernstige schending' van de afspraken die beide landen dit voorjaar in Osaka maakte. Een eerdere toezegging van China om weer meer Amerikaanse soja te importeren, is ook ingetrokken.

Miljardensteun

Door de importban op landbouwproducten hoopt de Chinese leider Xi Jinping Trump verder onder druk te zetten. Die laatste moet de Amerikaanse boeren al met miljarden dollars steunen om de gevolgen van het handelsconflict te verzachten.

In het handelsconflict beschuldigt Trump de Chinezen van het kunstmatig laag houden van de koers van de yuan tegenover de dollar, waardoor importeren uit het land te goedkoop is. Daarnaast storen de Amerikanen zich aan de gesloten Chinese markt. Investeerders daar hebben altijd een Chinese partner nodig.

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer