Miljardenbudget+voor+alternatief+glyfosaat
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Miljardenbudget voor alternatief glyfosaat

Chemiereus Bayer gaat een alternatief voor glyfosaat ontwikkelen. In de komende tien jaar is daar een ontwikkelingsbudget van 5 miljard euro voor beschikbaar.

De productie en verkoop van het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel wordt niet gestopt. Bayer wil ook na 2022 – het jaar dat de huidige EU-vergunning afloopt - met de verkoop van glyfosaat doorgaan. Bayer is sinds vorig jaar eigenaar van Monsanto, het bedrijf dat onkruidverdelger Roundup op de markt brengt. Glyfosaat is het belangrijkste ingrediënt.

De overname heeft Bayer met miljardenclaims opgezadeld, omdat Roundup kanker zou veroorzaken. De producent bestrijdt dat. In de Verenigde Staten lopen dertienduizend rechtszaken over Roundup. Al twee keer veroordeelde een rechtbank de producent tot schadevergoeding van rond de 71,3 miljoen euro. Bayer is daar tegen in hoger beroep gegaan. Het middel wordt in meer dan 160 landen verkocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer