Opbrengst+wintergerstproef+gemiddeld+12+ton
Nieuws
© Han Reindsen

Opbrengst wintergerstproef gemiddeld 12 ton

De gemiddelde opbrengst van de rassenproef wintergerst op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta komt uit op 12 ton per hectare.

De rassenproef wintergerst op proefboerderij Ebelsheerd van Stichting Proefboerderij Noordelijke Akkerbouw is op 20 juli geoogst. De oogstomstandigheden waren erg gunstig. Het gemiddelde vochtgehalte in de proef was 14,8 procent.

De opbrengst in de proef lag op een zeer hoog niveau. De gemiddelde opbrengst bedroeg 12 ton per hectare. De laagste opbrengst was 10,5 ton, de hoogste 12,9 ton per hectare. De stand van de gerst was het hele jaar goed. Er vond geen legering plaats. Last van de droogte heeft het gewas eigenlijk niet gehad. Qua ziektes waren er geen hevige aantastingen die de opbrengst van de wintergerst konden beïnvloeden.

Syngenta

De hybride gerstrassen van Syngenta deden het in de rassenproef goed. Het ras SY Baracooda realiseerde een opbrengst van 12,9 ton per, SY Galileoo 12,7 ton en Wootan 12,4 ton per hectare. Het gaat wel om resultaten van één jaar.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer