Beste+Jackpotvaars+Noord%2DFriesland+staat+in+Ginnum
Nieuws
© stichting veekeuring Noord Friesland/Lia van der Weg

Beste Jackpotvaars Noord-Friesland staat in Ginnum

Maatschap Bakker uit Ginnum leverde zaterdag de beste Jackpotvaars tijdens de Veekeuring Noord-Friesland in Wouterswoude. Hun Gold Chip-dochter Koarnwert Marijke 96 werd ook kampioen bij de vaarzen.

De deelnemers aan een Jackpot melden hun dieren voor deze vaarzenkeuring aan, waarbij ze ook inschrijfgeld betalen. Het gezamenlijke inschrijfgeld wordt bij elkaar gedaan en gaat naar de winnaar. Dat werd Koarnwert Marijke 96. Zij liet bij de vaarzenkeuring Peak Rubicon Fran (V. Edg Rubicon) van maatschap Hoekstra-Cuperus uit Oudkerk achter zich.

In de categorie jonge koeien was het kampioenlint voor Wageningen Granada 1 (V. Pol Butte Mc Beemer) van maatschap Hoeksma in Westergeest. Hier was haar secondante Krûdikker Ina 68 (V. Aftershock) van maatschap Lawerman uit Hiaure.

Oudere koeien

Bij de oudere koeien won melkveebedrijf Bierum uit Hantumeruitburen met Vredenheimer Trijntje 443 (V. Delta Edison) de enige rubriek in deze klasse. Het reservekampioenschap was hier voor de roodbonte Foekje 171 (V. Camion) van Dries en Ate Visser uit Broeksterwoude. Zij leverden ook de mooiste roodbonte koe en brachten hiervoor Aram-dochter Boukje 180 in de ring.

De CRV Rendementsprijs, voor de meest productieve koe, was voor Wageningen Willemke 166 van maatschap Hoeksma uit Westergeest. Die produceerde in vier lactaties in 1.476 dagen 57.939 kilo melk met 4,24 procent vet en 3,52 procent eiwit. Mede dankzij de combinatie van veel melk en mooie gehalten komt ze daarmee op 4.491 kilo vet en eiwit, het hoogst op deze keuring.

Bedrijfscollectie

De beste bedrijfscollectie bij het melkvee was die van maatschap Bakker uit Ginnum, de reservetitel was, net als bij de vaarzen, voor maatschap Hoekstra-Cuperus uit Oudkerk. Bij het jongvee bracht maatschap Lawerman uit Hiaure de beste collectie in de ring.

Maatschap Bakker uit Ginnum moest hier genoegen nemen met het reservekampioenschap. Bij de voorbrengwedstrijd won Ruben de Haan in de leeftijdsklasse tot acht jaar, Ylse Malda in de categorie tussen negen en twaalf jaar en Finn van der Eijck de klasse van dertien tot en met zestien jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer