NRM: Theo van Vliet sterk bij zwart- én roodbont

Met de individuele titel bij de zwarte vaarzen en de middenklasse roodbont tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) was zaterdagochtend succesvol voor Theo van Vliet uit Nieuwlande. In de Zwolse IJsselhallen was de titel bij de roodbonte vaarzen voor de familie Hermanussen uit het Brabantse Beers.

NRM%3A+Theo+van+Vliet+sterk+bij+zwart%2D+%C3%A9n+roodbont
© Pieter Stokkermans

Van Vliet reageerde enigszins verwonderd over de titel in de roodbonte middenklasse. 'Ik heb maar drie roodbonten. Daarvan zijn er twee geselecteerd voor de NRM, moeder en dochter. Ik weet dat hier ook veel toproodbontfokkers met hun koeien zijn. Deze koe is wel goed, maar dan nog.'

Die roodbontkampioen was de melktypische Pitbull-telg Giessen Cecibell 8. Bij deze middenklasse was het reservelint voor Bossink Gerda 64, de Curtis-dochter van Van der Kolk Melkvee in Wierden. In haar rubriek, dezelfde als die van de kampioen, stond ze nog op 1C, bij de kampioenskeuring kwam ze vóór de 1B, die niet in de top drie bij de kampioenskeuring kwam.

De eervolle vermelding was namelijk voor Aram-dochter Boukje 180 van de debuterende maatschap Visser uit Broeksterwoude.

Roodbonte vaarzen

De titel bij de roodbonte vaarzen was voor Siemers Agent-Red-dochter Barendonk Massia 7273 van Barendonk Holsteins van de familie Hermanussen. Hier werd Drouner DH Aiko 1445, de Sympati-dochter van maatschap Albring uit Drouwenermond reservekampioen. De eervolle vermelding ging naar Panta D-H Attico Geertje, de Sodan-red-dochter van A Dijkstra uit Beilen.

De familie Hermanussen met Barendonk Massia 7273.
De familie Hermanussen met Barendonk Massia 7273. © Pieter Stokkermans

Van Vliet was wederom succesvol bij de zwartbonte vaarzen, ditmaal met Atwood-dochter Giessen Charity 138. De combinatie Bons Holteins-Schouten uit Ottoland leverde met Gold Chip-telg Bons-Holsteins Aaltje 149 de reservekampioen. Hier kreeg Peak Rubicon Fran (V. Rubicon) van maatschap Hoekstra-Cuperus uit Aldtsjerk de eervolle vermelding.

• Lees ook: Bons en Tijhuis leveren algemeen kampioenen NRM
• Lees ook: De oudste, Janet 347, wint bij honderdtonners NRM

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer