De oudste, Janet 347, wint bij honderdtonners NRM

De best bewaarde Stadel-telg Welberger Janet 347 van Melkveebedrijf Wiltink uit Nijbroek won vrijdagmiddag in de categorie honderdtonners tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Met haar leeftijd van vijftien jaar was ze de oudste van deze royale groep van meer dan 20 dieren.

De+oudste%2C+Janet+347%2C+wint+bij+honderdtonners+NRM
© Pieter Stokkermans

Doordat ze telkens vlot kalfde en ook enkele tweelingen gaf, heeft deze roodbonte ook 15 kalveren op de wereld gezet. Jurylid Paul Hannan roemde haar benen en capaciteit. Zeker gezien haar leeftijd, wat blijkbaar ook heeft meegeteld bij deze beoordeling.

Vijf koeien

Een bijzondere prestatie zette ook melkveebedrijf Oelhorst uit Ambt Delden in de ring. Dit bedrijf was met vijf koeien vertegenwoordigd in deze koninginneklasse, allemaal afstammend van de koe Oelhorst Coba 565.

De tweede oudste van dit vijftal, de dertienjarige Shottle-telg Oelhorst Coba 35 eiste in deze klasse het reservekampioenschap op. Shottle was dit keer de hofleverancier als vader van de koeien in deze klasse.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer