Bons en Tijhuis leveren algemeen kampioenen NRM

Seaver-telg Bons Holsteins Ella 192 van Bons-Holsteins uit Ottoland werd zaterdag algemeen kampioen zwartbont op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Big Apple-dochter Twente Dairies Apple Jose 2 van Twente Dairies uit Hooghalen deed dit bij roodbont. Beide dames wonnen ook de klasse met oudere koeien.

Bons+en+Tijhuis+leveren+algemeen+kampioenen+NRM
© Pieter Stokkermans

Ella was daarbij ook nog de beste in de productieklasse met koeien die in hun leven meer dan 55.000 kilo melk hebben gegeven. Dit was een aparte rubriek. In de klasse oudere koeien zwartbont verwees Ella de Shottle-crack Drakkar Bulona van maatschap Steegink in Okkenbroek en Hullcrest Holsteins naar de tweede plaats. Lauthority-dochter Bons Holsteins Koba 219 van Bons Holsteins en het Canadese West Coast Holsteins kreeg in deze klasse de eervolle vermelding.

Andersom

Nico Bons van Bons-Holsteins reageerde enigszins verrast op deze plaatsing. 'Normaal gesproken staat Ella op keuringen in de schaduw van Koba, maar nu is het andersom.'

Bij roodbont won de complete en correcte Twente Dairies Apple Jose 2 de seniorenklasse. Harry Tijhuis van Twente Dairies reageerde trots: 'Toevallig hebben we vorig jaar een bedrijfsbord laten maken met afbeeldingen van de zwartbonte JT Millenium en deze koe. Millenium werd algemeen kampioen zwartbont in 2006. Bijzonder dat Jose dit nu doet bij roodbont.'

In de klasse oudere koeien was het reservelint voor Jotan-dochter Future Dreams H. Rosie van Jacob Wijnker en Ina van Ark uit Avenhorn. Twente Dairies was in deze klasse succesvol, met Twente Dairies Jose 421 (V. April-Day Wisconsin-red) ging ook de eervolle vermelding naar Hooghalen. Zij won daarnaast bij roodbont de rubriek van de productieklasse.

'Eindelijk' weer Van der Ploeg

De familie Van der Ploeg uit Wargae won de middenklasse zwartbont. Dit nadat een aantal jaren niet de hoogste trede op dit Nederlands Kampioenschap werd bereikt. 'Het wordt weer eens tijd', stelt Marc van der Ploeg.

Van der Ploeg won met Wiersma 5317 (l), midden Bons-Holstein Dikkie 193 en rechts Double M Britny
Van der Ploeg won met Wiersma 5317 (l), midden Bons-Holstein Dikkie 193 en rechts Double M Britny © Pieter Stokkermans

Kampioenskoe Wiersma 5317 stamt af van de bekende Blackstar-dochter Wiersma 140, die Nederland twee keer vertegenwoordigde op het Europees Kampioenschap voor koeien in Brussel. Voor Van der Ploeg waren de voorbereidingen wellicht niet optimaal, want hij was vrijdagavond nog gras aan het inkuilen.

Het reservelint was hier voor Bons-Holsteins Dikkie 193 van de combinatie Bons-Holsteins, familie Mourik en Nieuw Vredebest uit respectievelijk Ottoland, Groot Ammers en Vuren. Zij is net als Wiersma 5317 een dochter van Atwood.

Meerdere eigenaren

Net als Dikkie heeft ook de eervolle vermelding in deze klasse meer dan één eigenaar. Het is Defiant-dochter Double M Britny van de combinatie Jongsteins en Tijhuis in Hoogblokland.

• Lees ook: NRM: Theo van Vliet sterk bij zwart- én roodbont

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer