Hunze en Aa's vraagt boeren in de avond en nacht te beregenen

Boeren in het werkgebied van Hunze en Aa's wordt gevraagd om zoveel mogelijk in de avond en nacht te beregenen. Ook krijgen ze het advies om met collega's te overleggen.

Hunze+en+Aa%27s+vraagt+boeren+in+de+avond+en+nacht+te+beregenen
© Huisman Media

Op deze manier kunnen de peilbeheerders de wateraanvoer stabiel houden, meldt het waterschap. Waterschap Hunze en Aa's verzoekt de boeren, die gaan beregenen, dit 48 uur van te voren bij het waterschap te melden. Dat kan via beregening@hunzeenaas.nl.

Om te zorgen voor voldoende water in sloten en kanalen, voert Hunze en Aa's water aan vanuit het IJsselmeer. Het water wordt vanuit Dorkwerd het gebied ingelaten. Het schap kan hier 20 kuub (20.000 liter) per seconde aanvoeren. Op het moment voert het 15 kuub (15.000 liter) per seconde aan.

IJsselmeer

Het water voor het zuiden van het werkgebied van Hunze en Aa's wordt ook vanuit het IJsselmeer aangevoerd. Dat water wordt binnengelaten via de Hoogeveense Vaart. Hier is de aanvoer maximaal met 4,5 kuub (4.500 liter) per seconde.

Dat is voldoende om aan de huidige watervraag te kunnen voldoen, geeft Hunze en Aa's aan. De noodpompen bij aanvoergemaal Veendam om het water sneller op de juiste plek te krijgen, heeft waterschap Hunze en Aa's weer aangezet. Deze extra pompen werden drie weken geleden geplaatst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer