Boer+helpt+zieke+koe+met+partytent
Nieuws
©

Boer helpt zieke koe met partytent

Een boer uit het Overijsselse Losser heeft een creatieve oplossing bedacht voor een van zijn koeien die door een gewrichtsontsteking niet kan opstaan. Om de koe te beschermen tegen de zon, heeft hij een partytent geplaatst.

Op Facebook geeft 'Boer Martin' tekst en uitleg over het geval. De koe heeft al medicijnen en pijnstillers gekregen van een dierenarts, maar kan nog steeds niet zelfstandig opstaan. 'Het eten en drinken gaat haar overigens zeer goed af. En als melkveehouder verzorg ik ook de zieke dieren. Ik heb er dus een mooie taak bij om haar regelmatig (vooral met deze temperaturen) vers voer en water te brengen in het land.'

Boer Martin zegt dat hij de koe ook met regelmaat verlegt naar een schonere plek in de weide, voor zover de koe dat niet zelf al doet. 'Het voordeel van de weide is dat ze een stevige ondergrond heeft om zich af te zetten. Ze ziet de rest van de koeien in de stal ook nog, dus er is sociaal contact.'

Liever in de stal

Toch realiseert de boer zich dat de situatie verre van ideaal is. Met de tropische temperaturen zou hij de zieke koe liever in de stal hebben dan buiten. De oplossing vond hij in een partytent.

'Dus een dilemma, wat moet ik met deze koe gaan doen? Omdat ik het belangrijk vind dat ze de ruimte heeft om te kunnen proberen te staan, heb ik vanochtend met wat hulp een partytent geplaatst bij haar voor de nodige schaduw. Zodat ze ook deze dagen een lekkere koelere plaats in de schaduw heeft en hopelijk over een paar dagen zelf ook de schaduwplek kan gaan opzoeken.'

De oplossing van de boer kan op veel bijval rekenen. Op Facebook krijgt hij tientallen positieve reacties. Zo schrijft Facebookgebruiker Shana Verheyden: 'Wat een gouden hart! Heerlijke boer jij!! Hopelijk komt het allemaal goed met mevrouwtje koe en is ze snel weer op de been! Veel beterschap meid!'. En Daniëlle Hekman: 'Topper! Veel extra werk, maar je doet 't gewoon! Respect'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  26° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
Meer weer