Mobiel+Plant+Order+Systeem+van+WPS+voor+Kooij+Nertera
Nieuws
© Eigen Foto

Mobiel Plant Order Systeem van WPS voor Kooij Nertera

Kooij Nertera heeft een nieuw Plant Order Systeem (POS) van WPS in gebruik genomen. De POS beoordeelt en sorteert de plant op hoogte, bloeifase en plantdiameter.

Opvallend is dat de verschillende onderdelen (plantaanvoer, camera-unit en buffer) verplaatsbaar zijn, zodat er ruimte vrij gemaakt kan worden wanneer dit nodig is. Uitgangspunt voor het mobiele POS is dat het vooral flexibiliteit en gemak oplevert en de medewerkers ontlast.

Kooij Nertera uit Ens is wereldwijd de enige producent van Nertera Granadensis Astrid. Het kweken van de plant, zodat er bessen op komen, is een uniek proces. Ze kweken dit bijzondere plantje in diverse kleuren en potmaten. Potmaat 8 is door WPS eerst uitgebreid getest of deze goed door het systeem kon worden verwerkt.

Veilingklaar maken

'Wij waren op zoek naar een systeem dat voor ons de arbeid zou verlichten bij het veilingklaar maken van onze planten en meer rust zou brengen in het afleverproces', licht eigenaar Henk Kooij zijn keuze toe. 'Normaal waren we gewend aan het rapen en sorteren in de kas rechtstreeks van de betonvloeren.'

Nu brengen ze de planten naar het systeem en sorteren ze. 'We maken een voorraad van gesorteerde planten, zodat we orders die in de loop van de dag binnenkomen snel kunnen verzamelen uit deze buffer', geeft hij aan. Het Plant Order Systeem van WPS zorgt voor betere arbeidsomstandigheden, rust in het afleverproces en een nauwkeurige sortering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer