Boeren delen producten uit tijden Vierdaagse

Boeren deelden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse producten uit aan de wandelaars. Elke dag stonden ze langs de route om de deelnemers te voorzien van de nodige energie.

'Het leukste is dat je de mensen een plezier doet', zegt organisator Arno Roelofs. 'We staan dit jaar vier dagen aan de route, dan zie je dat de mensen de herhaling snappen.' Naast de leden van de ZLTO deelden ook de mmmEggies eieren uit. 'Je hoort ze van een afstand al roepen: hee daar zijn ze weer', merkt Alex Janssen van stichting Blij met een ei op. 'Wij zijn niet zo flauw dus we doen er ook zout bij.'

De wandelaars zijn gecharmeerd van de boereninzet. 'Ik loop een stuk beter met een paar glaasjes melk op', roept een wandelaar. 'Ik heb al twee eieren gehad en kan de actie waarderen', vertelt een ander. Ook midden in het centrum van Nijmegen staan ZLTO-leden en de Wakkere boerinnen uit Salland. 'Oudere bezoekers weten vaak wel waar we het over hebben. Bij de generatie daaronder is er herkenning, maar de jeugd weet weinig over de agrarische sector, laat staan over de kringloop', concludeert bestuurslid Herbert Verploegen van ZLTO-afdeling Rijk van Nijmegen.

Eyecatcher

Vier dagen lang stond de ZLTO-afdeling in de binnenstad van Nijmegen om bezoekers van de Vierdaagsefeesten bij te praten over kringlooplandbouw. Met een groot rad als eyecatcher en puzzels voor kinderen. 'Veel jonge ouders snappen het niet en tonen weinig interesse. Dat vond ik wel teleurstellend', zegt Verploegen. 'Wij willen ze uit hun bubbel trekken. We kregen veel positieve reacties: goed dat jullie hier voor de sector opkomen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer