FloraHolland scherpt stapelwagencontrole aan

Royal FloraHolland scherpt de controle op het gebruik van stapelwagen van augustus aan. De bloemenveiling wil hiermee voorkomen dat er tekorten aan wagens ontstaan.

FloraHolland+scherpt+stapelwagencontrole+aan
© FloraHolland

Volgens een woordvoerder van FloraHolland ziet de veiling steeds vaker dat stapelwagens niet worden gebruikt waarvoor ze zijn bestemd. Hierdoor komt het logistieke proces van de bloemenveiling onder druk te staan.

In aanloop naar augustus start FloraHolland op 12 juni een overgangsperiode, waarin controleurs alvast beginnen met nazien op oneigenlijk gebruik van stapelwagens. In deze periode vertellen zij telers en handelaren wat wel en niet goed gaat. Ook delen zij flyers uit met informatie.

Oneigenlijk gebruik

Volgens de Algemene Voorwaarden Stapelwagens zijn de wagens uitsluitend bestemd voor het transport van via FloraHolland af te wikkelen of afgewikkelde transacties. 'Bij oneigenlijk gebruik worden stapelwagens niet gebruikt voor de primaire processen van sierteeltproducten', maakt de woordvoerder verder duidelijk.

Denk bijvoorbeeld aan opslag van goederen die niet met de sierteelt te maken hebben, zoals televisie, huisraad en autobanden. 'Wagens zijn ook vaak beladen met niet-recyclebaar of ongesorteerd afval', legt hij uit. 'Interne nachthuur of een boxcontract geeft geen recht op oneigenlijk gebruik.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer