Drie+stuwen+in+Eckeltsebeek
Nieuws
© Carla Michielsen

Drie stuwen in Eckeltsebeek

In het nieuwe ontwerp Eckeltsebeek zijn op verzoek van de LLTB drie stuwen opgenomen om verdroging van het gebied tegen te gaan. Ook wordt de beek verbreed en verdiept.

Ingenieursadviesbureau Sweco gaf vorige week een toelichting op het ontwerp. De aanpassingen die eerder dit jaar in de Horsterbeek zijn uitgevoerd (herstel van het winterbed) laten nu al een positief effect zien op de waterstanden aan de Duitse zijde van het watersysteem. De LLTB heeft voorgesteld regelmatig een schouw te houden om de kwaliteit van onderhoud te borgen.

Het streven is het ontwerpprojectplan Eckeltsebeek in september bestuurlijk te laten vaststellen. Daarna wordt het plan ter inzage gelegd. Degenen die nog vragen hebben over het project kunnen deze stellen tijdens een inloopbijeenkomst. Als er geen zienswijzen worden ingediend, kan de uitvoering eind 2019 of begin 2020 starten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer